Hälsokost och medicin för hundar

Har din hund fått fästing? Tick pen från Active Canis för din hund

Den Tick pennan från Active Canis ett effektivt vapen mot fästingar för din hund

Har din hund fått fästing? Tick pen från Active Canis för din hund
Har din hund fått fästing? Tick pen från Active Canis för din hund

Fästingar är små, blodsugande parasiter som utgör en allvarlig hälsorisk för våra fyrbenta vänner. Dessa otäcka små kryp kan överföra farliga sjukdomar som borrelios och anaplasmos till hundar, vilket kan leda till allvarliga komplikationer och till och med döden.

Som hundägare är det vår plikt att skydda och ta hand om våra kära husdjur och en av de bästa sätten att göra det på är att använda Tick pennan från Active Canis. Denna innovativa produkt har visat sig vara ett effektivt vapen mot fästingar och kan ge både dig och din hund en tryggare vardag.

Den Tick pennan är mycket enkel att använda och är ett utmärkt alternativ till traditionella fästinghalsband och droppar. Pennan är utformad för att vara portabel och bekväm att bära med dig överallt. Den har en smal spets som gör det möjligt att komma åt även de svåråtkomliga områdena på hundens kropp. Pennan fungerar genom att utöva en mekanisk effekt på fästingen, vilket innebär att den inte använder några kemikalier som kan vara skadliga för hundens hälsa.

En av de största fördelarna med Tick pennan är att den tar bort fästingen på ett säkert och effektivt sätt utan att skada hunden. När pennan förs över fästingen så skapas en vibration som inte bara får fästingen att släppa taget om huden utan den gör också fästingen medvetslös. Detta gör att risken för att fästingen ska spruta ut sin saliv och därmed överföra sjukdomar minskas avsevärt.

En annan fördel med Tick pennan är att den kan användas på både stora och små hundar. Oavsett om du har en liten Chihuahua eller en stor Labrador så är Tick pennan lika effektiv. Pennan fungerar också på andra husdjur som katter och kaniner, vilket gör den till en idealisk produkt för alla ägare av sällskapsdjur.

Vid användning av Tick pennan är det viktigt att vara noga och noggrann. Det är bäst att börja med att försiktigt separera hundens päls för att hitta fästingen. När fästingen är lokaliserad, ska pennan placeras nära fästingens huvud och sedan sakta och försiktigt dras bort från huden. Det är viktigt att inte trycka för hårt eller dra för snabbt, då detta kan leda till att fästingen går sönder och lämnar kvar delar av sin kropp i huden.

Efter att fästingen har avlägsnats är det alltid bra att desinficera området och hålla koll på eventuella tecken på infektion. Det är också bra att spara fästingen i en behållare eller på annat sätt dokumentera datumet och platsen där den avlägsnades i händelse av att hunden visar symtom på en fästingöverförbar sjukdom.

I slutändan är Tick pennan från Active Canis en fantastisk produkt som kan göra en stor skillnad i din hunds liv. Genom att använda pennan regelbundet kan du minimera risken för fästingangrepp och samtidigt förebygga potentiellt allvarliga sjukdomar. Så se till att din hund är skyddad och trygg med hjälp av Tick pennan!