Hundraser

En hund med ett härligt temperament

En dvärghund

Vill man ha en mindre hund med ett härligt temperament så ska man välja bichon frisé. Det är en hundras som kommer ifrån Belgien och Frankrika. En ullig och mjuk sällskapshund som många brukar klippa till med ett runt huvud. En mycket glad och lättlärd hund som behöver måttlig motion men tycker också om till exempel agility eller annan aktivitet. Har man aldrig haft hund tidigare är detta en jättebra hund att börja med om man är oerfaren. Har man dessutom barn passar denna hund också.

Bichon frisé’s signum – ett härligt temperament

Denna hund går under dvärghundar och ska vara max trettio centimeter i mankhöjd. Dom har runda mörka ögon och har en päls som är silkeslen. Det är det som tar mest tid när man har en bichon-pälsen. Den ska kardas och kammas helst varje dag och badas var fjortonde dag. Sen ska den också fönas torr under tiden man kardar pälsen. Pälsen ska klippas ungefär var sjätte vecka och det som är bra med denna hundras är att den inte fäller någonting alls.

härligt temperament

härligt temperament

Innan man skaffar en hund är det bra att läsa på lite om olika raser. Det gäller alla djur men det är bra att ha så mycket information så man vet vad man har framför sig. Sen får man kontakta en hunduppfödare som man träffar och diskuterar med. Hunduppfödaren kommer då att ge både tips och råd som man kanske inte har läst om på till exempel nätet.

härligt temperament

Lite kort om bichon frisé

Då detta är en liten hund så väger dom ungefär tre till sex kilo när dom är fullvuxna. Dom har hängande öron och en mycket len päls som man ska ta hand om. Deras uppmärksamhetsbehov är höga och är mycket lättlärda. Dom lever i ungefär tolv till femton år så det är något som man måste tänka på. Dom kan både vara livliga, lekfulla men också försiktiga och är en utmärkt första hund om man är oerfaren.