Träna hund

Vaktande hundar

Det spelar ingen roll hur små eller stora dom är

Har du som jag vaktande hundar som jag? Vissa vaktande hundar både skäller och springer runt när det ringer på dörren eller när någon går utanför huset. Sen finns det också hundar som inte bryr sig alls. I vissa avseenden skulle jag vilja ha en skällande hund, men ibland en tyst. Så varför skäller hundar egentligen?

Vaktande hundar

Hundar kan skälla både när dom är rädda, glada, uttråkade eller bara för att hälsa på någon. Hundar kan också kommunicera med andra hundar genom att skälla. Precis som vi människor.

Vaktande

En utav mina hundar skäller på grannens hund. Han förstår inte att han är en liten hund på drygt tre kilo medans grannens hund är mycket större. Varenda gång när grannens hund är ute så ska min hund skälla på honom så jag har avgränsat min trädgård för att dom inte ska kunna vara för nära varandra. Inte för att dom ska bråka utan för att dom inte ska se lika mycket av varann och kunna skälla. Det är för att jag tycker att det är jobbigt att höra dom skälla och för att dom andra grannarna inte ska bli besvärade.

Vaktande

Här ser ni min avgränsning jag har i trädgården och här kan han ligga och titta när han hör grannens hund i trädgården. Lilla knäppa hund. Hans skall är inte så jobbigt egentligen då han har ett ganska dovt skall medans min andra chihuahua skall gör ont i öronen. Hon skäller nog mest för att hon är en riktig liten fegis då hon är rädd för allt och har alltid varit det.

Vad gör man om man vill att sin vaktande hund ska vara tyst?

Vill man inte att sin hund ska skälla så gäller träning, träning och åter träning. Så fort hunden skäller så säger man tyst och distraherar hunden med något. Du kan ha en burk med stenar, mynt eller något som skramlar för att få hundens uppmärksamhet. När hunden är tyst så belönar du med en godisbit. Men det gäller att fortsätta tills hunden förstår vad tyst betyder.