Hundar på sommaren

Skugga och vatten är viktigt

Det är lika viktigt för våra husdjur

Nu på sommaren så dricker vi mycket mer vatten och vi håller oss i skuggan när det är varmt. Skugga och vatten är viktigt för våra husdjur också Vilka det än är. Mina hundar håller jag extra koll på sommaren, kanske lite mer än vad man behöver såsom en curlingföräöder när det gäller barn, men hellre det än inte alls.

Vattet behöver man byta ut

Nått som jag har lärt mig under åren är att en vattenskål för mycket är bättre än en för lite. Då jag har en äldre hund som kanske behöver lite lugnare tid för sig själv har en egen vattenskål. Självklart. har dom andra hundarna också en egen vattenskål, men nu under sommaren behöver man en extra som man kan sätta ut antingen på altan eller i trädgården.

vatten

Ett tips till er som har hund är att lägga några isbitar i vattenskålen som står ute eller inne. Det gör att vattnet blir kallare och hundarna får mer färskt och kallare vatten. Sen ska man självklart diska ut skålen under dan och byta ut vattnet för att det alltid ska vara färskt, men det är ju en självklarhet som vi hundägare förstår ändå.

Håll koll på temperaturen och ge vatten

Under sommaren måste vi hålla koll på temperaturen när det gäller våra hundar. Dom kan också få “solsting”, bli för varma och dom kan inte tala om för oss ifall dom tycker att det är för varmt. Håll koll på din hund, och ser du att deras tunga hänger ut eller att dom börjar flåsa så är det dax att se till att dom kommer under skugga eller får vatten. Eller rättare sagt- då är det. egentligen för sent. Se till att det inte händer genom att dom får svart vatten och inte blir för varma.

vatten