Hundar på sommaren

Korta promenader på sommaren

Skönare på morgonen och kvällen

Nu när det börjar bli riktigt varmt på kvällarna så går jag promenader som vanligt på morgonen och kvällen med hundarna. Dagspromenaden blir indragen för att hundarna inte ska bli så varma och tycka att det är jobbigt. Visst är det olika för olika hundar och raser, men för mina hundar fungerar det här alldeles utmärkt. Promenader på sommaren blir kortare också för att inte hundarna ska bli för varma.

Promenader på sommaren

Det här är tre små soldyrkare. Speciellt nedan hund. Hon bara älskar värmen och fryser väldigt lätt. Däremot måste jag hålla lite koll på hennes öron som är väldigt tunna och ljusa så dom inte bränns i solen.

promenader på sommaren

Killarna går och lägger sig i skuggan

Även om det är varmt i solen och hundarna älskar det så är killarna duktiga att gå och lägga sig i skuggan när det blir för varmt. Speciellt den svarta äldre mopsen. Han ligger inte långa stunder i solen åt gången, utan hittar sina favoritställen där det är skugga. En utav dom är bakom vinbärsbuskarna där det är mest skugga.

promenader på sommaren

Här kommer lite tips på vad du ska tänka på i värmen och din hund

  • ta promenaderna på morgonen och kvällen när det är lite svalare
  • se till att din hund har någon skuggig plats att ligga på och inte bara har sol
  • ha med dig vattenskål och vatten om ni är ute en längre tid
  • är ni ute och går mycket på asfalt kan du känna efter med din hand på asfalten så den inte är för varm
  • lämna ALDRIG din hund i bilen om du går och handlar
  • har du en långhårig hund kanske du ska trimma den
  • något som inte hör till värmen är att hundarna tycker om att gå i högt gräs då det kan vara avsvalkande, men titta då i pälsen när ni kommer hem då det kan finnas fästingar

promenader på sommaren