Hundgodis

Mer hundgodis

Lite mer ingredienser

I mitt förra inlägg skrev jag tips på ett hundgodis som både är lätt att göra och som din hund säkert kommer att uppskatta. Jag hoppas att du har provat att göra det. Om man vill göra lite mer avancerat hundgodis krävs lite mer ingredienser. Så här kommer mer hundgodis som du kan göra själv.

Mer hundgodis

Om du vill göra kex till din hund som ett litet större godis eller som dom kan ligga och knapra på behöver du nån kakform som du kan stansa ut kexen i. Det finns till och med former som liknar ett hundben, men vill du inte använda det så kan du använda det du har hemma. Du kanske har kakformer du brukar använda till jul, som ett hjärta eller stjärna. Din hund kommer inte bry sig om det. Det är nog bara vi hundägare som gör det. Eller så använder du bara ett mindre glas och stansar ut kexen. Eller varför inte göra egna?!

Mer hundgodis

Man kan göra hundgodis med morötter också

Blanda 5 dl rågsikt med 1 dl majsmjöl och 1,5 dl havregryn i en skål. Tillsätt 1 dl riven morot. Här kan du riva den antingen grovt eller fint beroende på hur stora kex du kommer att göra. Blanda också i 1 ägg, 1 dl rapsolja eller någon annan vegetabilisk olja du har hemma och 1,5 dl vatten. Nu får du knåda ihop det till en fast deg. Du behöver inte hälla i allt vatten på en gång om du inte vill och sen tillsätta lite mer ifall den är för torr. Sen är det bara att kavla ut degen till 1 cm tjock och stansa ut dina hundkex som du lägger på ett bakplåtspapper på en plåt. Stoppa in plåten i ugnen som du har värmt upp till 200 grader. Nu beror det ju på hur stora kex du har gjort, men grädda dom i ungefär 20 minuter tills dom fått en fin färg och blivit hårda. Låt dom sen svalna innan du lägger dom i en burk.

Köttfärs går också bra

Vill du hellre göra ett hundgodis med färre ingredienser såsom dom jag gav förslag på i förra inlägget med leverpastej kan du göra hundgodis med tre ingredienser. Då blandar du 500 gram köttfärs med 1 dl rismjöl och 1 ägg och kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Gör den ganska tunn beroende på hur stora bitar du vill göra sen när det är klart. Ta bort det översta bakplåtspappret och stoppa in i en ugn som är uppvärmd till 200 grader. Grädda hela biten i 20 minuter innan du tar ut den och delar den i bitar. Gör lite mellanrum mellan bitarna och stoppa in i ugnen igen som du har stängt av och låt bitarna stå och torka på eftervärme i 20 minuter.

Allt godis som du gör av färska ingredienser kan du ha i kylskåpet om du har gjort mycket. Annars kan du också frysa in det. Det är som du gör mat eller mellis till din partner. Man ser till att det är fräscht och färskt. Sen är det bara att sätta igång och träna med din hund och se vilket godis som just din hund tycker om.