Hundgodis

Ta med hundgodis på hundpromenaderna

Det går att göra eget i olika smaker

Om man är hundägare eller varför inte kattägare så finns det tillfällen när man ger sina husdjur godis. Det finns en hel del att köpa i butikerna, men vad är det i dom egentligen? På vissa ställen kan man hitta ganska billigt godis, men oftast så är det ganska dyrt. Vare sig det gäller små godisar eller större ben. Jag har gått runt i olika butiker och tittat och det finns en uppsjö av godis att ge sitt husdjur. Jag som brukar vara hundvakt vill kunna ha hundgodis hemma. Inte bara för att ge när dom är inne utan också för att ha ute. Att ta med hundgodis på hundpromenaderna är faktiskt jättebra då vissa hundar kan vara rädda för andra hundar, människor som dom möter eller egentligen vad som helst. Då kan man distrahera hunden och träna den med hundgodis för att dom ska få någonting annat att tänka på.

Ta med hundgodis på hundpromenaderna

Att ta med hundgodis på promenaderna är inte bara att göra det enkelt för sig själv utan för att hjälpa hunden att komma över någonting läskigt. Det kan ta ett tag att komma över det dom är rädda för, men till slut så går det lättare och lättare. Det är som att lära ett barn någonting eller sig själv. Med lite träning så går det framåt en bit i taget. Dessutom blir man rätt stolt när man klarar av det man behöver lära sig eller någon annan. Som en hund!

För att slippa köpa så mycket hundgodis ute i butikerna har jag börjat göra eget. Det är både lätt att göra och så blir det faktiskt billigare också. Dessutom så vet du vad du ger din hund. Det allra enklaste är hundgodis som du gör av skivbar leverpastej. Leverpastejen luktar gott för hundarna också så varför inte göra ett godis som både är gott och som gör nytta om du vill lära din hund något.

Lätt hundgodis av leverpastej
Lätt hundgodis av leverpastej

Lätt hundgodis av leverpastej

Du kan antingen köpa en stor bit av en skivbar leverpastej och göra en del till hundgodis och sen äta den andra biten själv som pålägg. Eller så fryser du in den andra biten och tar fram och gör vid ett annat tillfälle. Du kanske vill testa först om din hund tycker om det du gjort.

Beroende på hur stor hund du har delar du leverpastejen i den storlek du vill. I till exempel små kuber. Lägg dom små bitarna på ett bakplåtspapper på en plåt och sätt in plåten i din ugn som du förvärrat till 110 grader. Nu låter du dom ligga där och torka till / grädda i en till två timmar. Det beror lite på hur mjuka du vill ha dom och hur stora bitar du gjort. Det är bättre att låta dom bli lite hårdare så din hund har lite att tugga på så dom inte bara sväljer och tror att dom ska få mer. Låt dom svalna och lägg dom i en burk och ha dom i kylskåp. Har du gjort mycket så kan du frysa in dom i mindre påsar och ta fram när dom andra är slut. Glöm inte att skriva på påsen vad det är.

Jag ska ta fram flera recept på hundgodis som jag brukar göra och dom återkommer jag med.