Okategoriserade

Det finns vägar för att få en hälsosam hund!

Hundens hälsa är otroligt viktigt och hur gör man för att hunden ska leva så hälsosamt som möjligt?

  • En hund behöver gå ut minst 3 gånger per dag och få långa promenader för att inte gå upp i vikt
  • Du kan borsta hundens tänder eller ge hunden ett ben som den kan tugga på
  • Pälsvård med jämna mellanrum
  • Besök veterinär med jämna mellanrum

Min kompis vill göra sitt hår ljusare nu när det snart är sommar. Och att köpa en massa blekningsmedel, slinga håret eller färga det flera gånger är inget som hon tänker göra. Hon tänker använda sig av sånt som hon har hemma och som är mer naturligt.

  • 5 vitamin C-tabletter
  • 3 matskedar kokosolja

Mal ned vitamin C-tabletterna till ett pulver. Blanda med kokosolja för att få en tjock smet. Blöt håret, dela i delar och gnugga in smeten från rot till topp. Låt det verka i 40 minuter innan du sköljer. Upprepa 2-3 gånger per vecka.

Sen finns det en metod som tar bort gifter ur ditt hår. Att ha i nedan i håret kan du få röda, bruna och blonda slingor och ett glänsande hår.

  • 1 matsked malen kanel
  • 2 1/2 – 5 dl ekologisk honung
  • 2 1/2 dl destillerad vinäger
  • 1 matsked olivolja

Lägg alla ingredienser i en glasbehållare och blanda tills du får en jämn smet. Täck över och förvara på en sval plats. Blöt håret, dela det i flera delar och gnugga in smeten från rot till topp. Använd gärna en borste eller kam. Använd en duschmössa och låt verka i två timmar. Skölj håret och torka med en ren handduk. Upprepa minst tre gånger per vecka.