Inlägg

Olika typer av bröstlyft

Idag väljer allt fler kvinnor väljer att lägga sig under kniven och förändra sina kroppar. Ett av de vanligaste ingreppen är bröstförstoring. Men visste du att du faktiskt kan komma riktigt långt med bara ett bröstlyft? I det här inlägget tar vi en titt på olika typer av bröstlyft så läs vidare om du vill ha kunskap om de olika möjligheterna. Om du funderar på att göra ett bröstlyft själv är det ytterst relevant att fundera på vilken typ av bröstlyft som är bäst för dig.

Vad innebär ett bröstlyft?

När du gör ett bröstlyft stramas huden i bröstområdet upp och brösten lyfts uppåt. På så sätt får de ett mer “ungdomligare” utseende. Förutom att ett bröstlyft kan se till att dina bröst kommer att hänga mindre, är det också sant att ett bröstlyft kan bidra till att ge dina bröst ett fylligare utseende. ​​Eftersom brösten flyttas något uppåt kommer de ofta att verka mer voluminösa. Så även om du faktiskt inte har fått dina bröst förstorade kommer det med största sannolikhet att se ut så.

Hur stor skillnad ett bröstlyft gör för just ditt bröst beror till stor del på din utgångspunkt. Dessutom beror resultatet på vilken typ av bröstlyft du väljer. Det finns nämligen olika typer av bröstlyft som var och en är särskilt lämpad för olika utmaningar.

Ett litet bröstlyft som ger en extra boost

Man skiljer vanligtvis mellan ett stort och ett litet bröstlyft. Som namnet förmodligen antyder är ett litet bröstlyft för dig som skulle vilja ge dina bröst ett kärleksfullt, mindre lyft, men som inte nödvändigtvis behöver hela den stora förvandlingen.

Ett litet bröstlyft fungerar bäst för dig som har ett mindre bröst, som inte hänger vansinnigt mycket i förväg, utan som istället bara behöver en extra liten boost. Ett litet bröstlyft görs genom att man gör ett snitt runt själva bröstvårtan. Här tas lite hud bort, vilket resulterar i en allmän uppstramning av bröstområdet.

Den stora fördelen med ett litet bröstlyft är att man med den här typen av ingrepp bara får ett väldigt litet ärr. Eftersom ärret sitter runt bröstvårtan blir det väldigt diskret. Du kommer inte direkt att kunna upptäcka med blotta ögat att du har gjort ett litet bröstlyft. 

Det är stor skillnad på hur länge ett litet bröstlyft “håller” så att säga. Resultatet kommer att minska kontinuerligt med åldern. Ju större dina bröst är, desto snabbare kommer effekten av ditt bröstlyft att minska.

Ett stort bröstlyft gör en markant skillnad

Om du har ett större bröst, eller om dina bröst hänger mycket, kan det vara nödvändigt för dig att göra ett stort bröstlyft. Detta ingrepp är – som namnet också anger – ett lite större sådant i sitt slag. Å andra sidan ger det också ett mer markant resultat. När du har ett stort bröstlyft får du oftast ett ankarformat ärr. Ett snitt kommer att göras från bröstvårtan och vertikalt ner under bröstet. Snittet kommer att fortsätta till båda sidor av vecket under bröstet, vilket resulterar i det ankarformade ärret. Ett stort bröstlyft ger alltså ett tydligare ärr än ett litet bröstlyft gör.