Okategoriserade

Har ni testat på yoga för hundar?

Yoga är inte bara avkoppling utan gör din kropp smidig och mjuk

Vissa vet inte att yoga kan hjälpa dig att hitta lugn, varva ned och sträcka ut din kropp.

Många tror att yoga är avancerade övningar och positioner och att man måste var mjuk i kroppen för att kunna göra det. Men det är helt fel.

När du gör yoga handlar det både om andningsövningar, fysiska positioner, meditation och avslappning. Och den finns i olika nivåer om du är nybörjare.

Det finns hur mycket övningar som helst ute på nätet som du kan börja med. Från första gången du vill prova till mer avancerat.

I dag när vi är många som är hemma på dagarna och jobbar kan det vara skönt att ta en paus mitt på dan eller när du slutat jobba och ta en avkopplande yoga tid eller mjuka upp din kropp. Och slappna av.

Vad behöver jag?

För att hålla på med yoga behöver du bekväma kläder som du kan röra dig i. Inga sladdriga kläder utan ganska kroppsnära så dom inte är i vägen när du gör positioner.

Du behöver inte köpa nya kläder bara för det här utan ett par tajts eller mjukisbyxor och ett linne är en superbra början tills du vet om det här är något för dig.

Sen behöver du en matta med bra grepp så du inte halkar när du gör dina positioner. En yogamatta kostar inte så mycket och finns på många ställen att köpa. Eller om du har en tjockare matta hemma så att du inte får ont i kan och armbågar.

Bestäm en tid då du ska göra din yoga och börja med 15 minuter om dagen tills du hittar dom positioner och övningar som passar dig. Sen är det bara att fortsätta och avancera hur mycket du vill.