Okategoriserade

Nyttig glass för hundar finns det?

Glass är någonting som vi äter hela året, men under vår och sommar blir det mer för att det svalkar gott i solen.

Men finns nyttig glass ? Jo, det finns och det är också enkelt att göra hemma. Har du dessutom en hund hemma som älskar glass så kan du göra en vegansk glass som din hund inte mår dåligt av.

Finns en special glass för just hundar

Glass är ett fryst livsmedel där huvudingredienser är socker, äggula och grädde eller mjölk.

Dom kan antingen kallvispas eller så sjuds äggula och socker under vispning. Äggsmeten fryses sedan under omrörning som ger en krämig konsistens.

Fabrikstillverkad glass kan innehålla skummjölk, grädde, socker, vegetabiliskt fett, glukos-fruktossirap, stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, sojalecitin, vasslepulver och arom. Vanlig luft är en viktig del.  Det finns inga regler för hur mycket luft fabrikstillverkad glass kan innehålla. Däremot finns tydliga regleringar gällande andra av glassens delar.

Hemmagjord glass

Om du har bananer hemma som börjar bli för mogna så kan du skiva dom och lägga i frysen. Sen är det bara att ta fram dom och mixa. Du kan tillsätta saft från en apelsin och tillsätta tex kakaopulver. Då får du en fyllt och jättegod glass.

Här kommer ett supersnabbt och enkelt recept på glass med fryst banan och hallon.

4 portioner
  • 200 gr frysta hallon
  • 3 bananer
  • 1-2 dl sojamjölk eller yoghurt

Mixa hallon med bananer och mjölk eller yoghurt. Ställ eventuellt in i frys om du tycker att den är för lös i konsistensen.