Okategoriserade

Hemmaträning

Visst kan du göra hemmaträning själv i dessa tider. Det finns många övningar som du kan göra utan en massa maskiner och utrustning.

 

Sen är det inte alltid lika lätt att göra övningarna pga olika anledningar. Alla vill vara med och träna.

Hemmaträning med redskap

Är det så att du vill ha redskap hemma att använda när du tränar kommer här lite tips på vad du kan använda, köpa och använda dom till.

En balansplatta är bra att använda vid just balans. Du kan använda den vid armhävningar också med antingen fötterna eller händerna på plattan. Eller så gör du utfall med ena foten på på plattan.

Om du vill vill träna med vikter kan du använda kettlebells eller handlar.

Gummiband finns det att köpa på många ställen. Dom kan du sätta på din dörrs handtag och köra rodd. Det är bra för din styrka.

Vill du göra många rörelser på golvet kan en yogamatta vara bra. Det blir skönare både för dina knän och händer.

Övningar

Armhävningar är en bra övning att göra hemma. Det enklaste är att göra dom mot en vägg. Sen kan du göra dom mot en stol, på knä, på fötter och till slut med fötterna på en stol. Och den svåraste och tuffaste är att göra dom med händerna i golvet.

Plankan är en sån där övning som har visats överallt och i många varianter. Antingen står du på knä och händer, eller fötterna och armbågar. Eller så kan man stå på fötterna och går ut och in på händerna fram och tillbaka.