Inlägg

En student behöver också skydd

Sponsrat inlägg i samarbete med Hemförsäkring Student

Idag är det många som skolar om sig till en helt ny inriktning eller för påbyggnad av sin utbildning. Du kanske till och med måste flytta från din ort för att gå i skolan. Antingen i en egen lägenhet eller om ni är flera som bor ihop.

student

Student

Är du student i dag eller ska bli efter sommaren och ska bo i egen lägenhet eller dela med någon ? Du kanske köper nya möbler eller utrustning som du är rädd om. Och händer det något med dessa måste du ha en försäkring.

En försäkring för dig som student är billigare och för att du ska ha rätt försäkring ska du också jämföra dom olika försäkringsbolagen.

Och vad är det egentligen man ska tänka på när man jämför ?

Hemförsäkringstudent.nu är en sida som hjälper dig på vägen på hur du ska tänka och guidar dig vidare i ditt sökande.

Villkor

Försäkringsbolagen har olika priser beroende på sina villkor och vad det är som ingår. Dom billigaste försäkringarna kanske inte har dom bästa villkoren just för dina behov.

Beroende på var i landet du bor och hur din boendesituation ser ut kan försäkringarna kosta olika. Sen beror det också på hur mycket av ditt lösöre som du vill försäkra.

För att du ska kunna teckna en hemförsäkring som student måste du studera minst i halvtid på universitet eller högskola. Du måste vara under 30 år och din bostad får inte vara större än 50 kvadratmeter. Ni får heller inte bo fler än. 2 personer i bostaden.

Vad ingår ?

Beroende på vilken försäkring du tar så ingår vissa saker i vissa försäkringar medans dom kanske inte ingår i andra. Så läs allt finskrivet så du inte missar något.

Det som brukar ingå i försäkringarna är om det börjar brinna, du får en vattenläcka eller om du fått inbrott i din bostad. Mer detaljerad information om vad som gäller ser du på dom olika försäkringarna du tittar på.

Drulleförsäkring kan ingå i vissa försäkringar. Där får du se vilka olyckor det handlar om. Och i dessa fall ska du också titta på vad din självrisk innebär beroende på belopp av det som gått sönder.