Okategoriserade

Blåbär är nyttigt för ditt husdjur?

Blåbär är både goda och nyttiga.

Blåbär är fulla av vitaminer och är bra för din mage.  Dom kan hjälpa till att skydda mot en hel del sjukdomar. Några exempel är Alzheimers, Parkinson och diabetes. Det är för att dom innehåller flavonoider.

En hund och katt kan äta lite blåbär, men det är inte de föredrar. Båda dessa husdjur föredrar kött mest och pellets gjord för husdjuren.

Blåbär är också bra för din syn. Dom skyddar ögat mot åldrandeprocessen genom att stärka blodkärlen. De stärker också ögonvävnaden, ökar blodcirkulationen, motverkar ögonkatarr, stabiliserar nivåerna av kollagen, underlättar produktionen av pigment och är bra mot starr.

Blåbärssoppa brukar man äta eller dricka när man har magsjuka. Både soppa och saft av blåbär och även torkade blåbär är bra mot diarré eller om man är lös i magen.

Har du däremot förstoppning eller är hård i magen ska du äta färska blåbär.

Ditt blod mår bra av blåbär. Både för blodtrycket och hjälper till mot  hjärt- och kärlsjukdomar. Antosyanin-flavonoider motverkar högt blodtryck.

Och du kan göra mycket med blåbär. Pajer, muffins, cheesecake, pannkakor,  sockerkaka, smoothies. Det går att räkna upp hur mycket som. helst.

När du köper färska blåbär ska du inte sköta av dom. Och behöver du det av nån anledning så ska du inte göra det precis innan du ska äta dom. Vattnet gör blåbären mjuka och förstörs snabbt.