Inlägg

Att ta körkort på dina egna villkor

 

Sponsrat samarbete med Trafiko

Att ta körkort på dina egna villkor

Det låter väl väl hur bra som helst. Idag vill man kanske ta körkort för att slippa trängas på dom kommunala medierna med alla dess rekommenderade reglarna.

Man vill övningsköra privat för att ta nån eller några körlektioner på en trafikskola för att se till att man kan allt innan man gör provet och kör upp.

Men hur går man tillväga och gör allt i rätt ordning och vet att man tränat på det man ska innan man kommer så långt tills. man sitter där med sitt körkort i handen.

Trafiko kan hjälpa dig från början till att det du klarat din uppkörning.

Steg för steg

Trafiko hjälper dig med alla steg från början till slut. Du laddar ner appen och tar ett steg i taget och prickar av dom efter hand.

Innan du kan sätta dig bakom ratten är det några saker som du måste göra och förbereda. Och medans du gör dessa kan du också planera både din teori och körning.

För att du ska kunna få övningsköra måste du allra först ha gjort en synundersökning hos en optiker. Denna synundersökning ska skickas in till transportstyrelsen för att du sen ska kunna ansöka om ett körkortstillstånd.

Bara för att du har gjort en synundersökning kan du inte bara sätta dig bakom ratten utan du måste vänta på att du får ditt körkortstillstånd.

Övningsköra privat

Om du vill övningsköra privat måste både du och den du ska köra med gå en handledarkurs. Det finns både bilskolor och andra  utbildare som har dessa kurser beroende på var du bor.

Teori

Under tiden du väntar på ditt körkortstillstånd och gått handledarutbildningen kan du träna på teori. Trafiko har alla körkortsfrågor och du kan läsa körkortsboken eller lyssna på den som en ljudbok.

I appen eller på deras hemsida finns olika paket du kan välja emellan beroende på vilket sätt och hur länge du vill ha tillgång till allt.

Övningskörning

När du väl kommit så långt så att du kan sätta dig bakom ratten är det lätt att man bara vill köra rakt ut i trafiken på en gång.

I appen ser du i vilken ordning du ska träna på att köra så att allt inte blir för övermäktigt.

Körlektioner på körskola ?

När du har kört privat ett tag kan du ta några lektioner för att få återkoppling på om du behöver träna på någonting mer eller om du kanske rent utav kan beställa tid för teori och uppkörning.

Riskettan och risktvåan

Innan du kör upp måste du ta både riskettan och risktvåan.

På riskettan lär du dig allt som har att göra med risker när det gäller alkohol, droger och annat i trafiken.

Halkbanan gör du på risktvåan så att du lär dig och får känna på hur det är om det är halt ute.

Teoriprov och uppkörning

Innan du kan köra upp måste du klara teorin.

Efter att du har klarat teoriprovet har du 4 månader på dig att klara uppkörningen.

Lycka till !