Vardag

Nu är det andra veckan tillbaka på Chalmers. Jag trivs som fisken i vattnet. Klassen är liten(15pers!) och jättetrevlig. Lärarna och professorerna är kanske lite lagom småförvirrade, precis som de alltid är, men de säger riktigt intressanta grejer. Det känns som att jag gjort ett bra val.

I stort sett hela kandidatutbildningen gavs på svenska, med undantag för endel kurslitteratur som var på engelska. Nu är det bara engelska som gäller, på föreläsningar, kurslitteratur och även mycket i klassen eftersom det är en hel del utbytesstudenter. Det känns förvånansvärt bra faktiskt. De första lektionerna försökte jag skriva föreläsningsanteckningar på svenska och lyssna på engelskan. Det fungerade inte alls, det resulterade bara i att jag skrev vartannat ord på respektive språk och det blev en salig blandning. Jag övergick ganska snart till att hålla mig till enbart engelska.

Även om skolan börjat och jag inte längre är ledig hela dagarna så har jag fått in riktigt bra rutiner för träning. Det är kul att vara tillbaka i Göteborg med alla träningar och härligt träningssällskap. Dessutom känns det extra motiverande att köra det där extra skogs-passet nu när det är så nära till SM på “hemmaplan”(Gbg) om drygt en vecka.

Föregående helg fick jag smaka på om möjligt ännu tuffare terräng än Göteborgsterrängen. Vi åkte upp till Dalsland och sprang tre DM-tävlingar på två dagar. Sprint i Tanum på lördag förmiddag, lunchpaus i Strömstad för att sedan ladda om för medeldistans i tuff och klurig terräng längst upp mot norska gränsen nära Idefjorden. Vi bodde kvar i Idefjordens klubbstuga med ungdomarna i Bohuslän-dal, grillade korv på kvällen och åkte till en enorm godisaffär där barnen gick lös. På söndagsmorgonen var det sedan dags för långdistans, även här riktigt tufft och jag kände mig ganska trött faktiskt. Men det var väldigt fin terräng även om det var tunglöpt. Rolig orientering och riktig vildmarkskänsla.

IMG_1105IMG_1115

Strömstad
IMG_1118

Långdistansen

IMG_1119

Medeldistansen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*