Pulsering

Vinterträningen har nu varit igång i fyra veckor, och som alltid så här på hösten så fylls helgerna av lite andra saker än bara orientering. Hälsa på familj och vänner, eller lägga in något kulturellt inslag lite då och då. Men trots att inte allt fokus på helgerna alltid ligger på orientering så börjar vinterträningen komma igång på riktigt och då blir det en hel del träning såklart. Jag har gjort om träningen lite till kommande vinter, eller ändrat lite i upplägget i alla fall. Från att tidigare år kört de flesta veckorna på ungefär liknande belastning (med en del variation ändå såklart beroende på läger osv.) så ska jag nu köra pulsering veckovis, och en ganska extrem sådan dessutom. Med pulsering menar jag då att cirkulera på tre olika vecko-belastningar; låg-medel-hög (i antal timmar). Och så ska vi se hur det känns för mig. Och i denna ganska extrema pulsering så är den höga veckan mer än dubbelt så många timmar som lågveckan vilket är en utmaning. Både en utmaning att orka/hinna köra alla timmarna på högveckan, men också att våga ta det lugnt i lågveckan, för den veckan är det är ganska mycket lägre träningsdos än jag haft tidigare år. Men än så länge känns det bra, jag har kört ett varv i periodiseringen och jag är överraskad över hur enkelt det ändå var att både få ihop högveckan men även förra veckans lågvecka slank förbi väldigt bekymmersfritt! 😉

Förra helgen hade Tisaren läger här i Göteborg inför 10-mila. Och det klart att det underlättade att få in träningstimmarna på hårdveckan med mycket sällskap och organiserade träningar hela helgen. I övrigt blir det oftast tidiga morgonpass i sällskap med Josse eller några få gånger jag inte lyckas få med henne så har jag kört ensam. Och kvällspassen är en salig blandning med olika gäng och klubbar, kul med variation och att få träna tillsammans! Igår morse sprang vi med pannlampa på småstig över getryggen, startade i beckmörker och hann se dagen gry innan vi var tillbaka, riktigt mäktigt! Dessutom träffade vi på 4st älgar uppe på getryggen, och som alltid i Göteborg så är de helt orädda, de har blivit helt rubbade av att vara så nära mänskligheten tror jag.

foto-2016-12-12-07-42-06

foto-2016-12-12-07-42-17Gryning över Getryggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*