Säsongsavslutning

Säsongen 2016 är avslutad och den senaste veckan har jag försökt tänka så lite på träning som möjligt. Tränat lite då och då, de dagar jag känt för det. Mest yoga och rörlighet, bara för att jag vet att jag behöver det. Att träna mycket och sedan ta det lugnt några dagar gör min redan ganska stela kropp än mer orörlig. Så att lägga mig helt på sofflocket är inte riktigt tal om, för jag vet precis hur det går när jag gör det. Men det är välkommet att köra lite mer fokus på rörlighet igen. Sedan jag startade rörlighetsprojektet för lite mer än ett år sedan så har jag ändå lyckats hålla en hyfsat bra kontinuitet. Nu är det till och med så att jag saknar det, känner hur kroppen vill få röra sig, om det går ett par dagar mellan tillfällena. Trots det så gör jag inga extrema framsteg, hur mycket jag än kör känns det som att den övriga träningen i kombination med allt stillasittande man gör på dagarna kompenserar tillbaka den rörslighetsträning jag kör. Minst ett par veckor har jag tänkt hålla mig hyfsat lugn, eller i alla fall inte planera någon träning utan bara köra det jag får lust till. Tänka på annat och se till att bygga upp motivation för hösten och vinterns träning. Bli ordentligt sugen på att få dra igång igen helt enkelt.

Säsongen avslutades med årets sista världscupstävlingar i Schweiz. Sprintstafett, lång och sprint i Aarau. Jag är mycket nöjd med helgen, både att det var kul att vara iväg med laget och att kroppen kändes bra vilket gör det extra kul att tävla. Jag valde att springa alla tre tävlingarna, vilket för sprintstafetten innebar att jag var ensam i mitt lag där jag sprang förstasträckan men alltså inte hade någon att växla till. Trots det så lyckades jag ladda bra inför tävlingen och det var riktigt kul banor med två varv och således massa olika gafflingar. Roligt att ha bra fart i benen och kunna ligga framme i tätklungan länge. Ett fint formbesked inför kommande två tävlingar den helgen och kul att få finslipa sprint-tekniken inför den avgörande sprinten på söndagen.

foto-2016-10-14-21-42-11Varvning på arenan på sprintstafetten. Foto: Remy Steinegger

foto-2016-10-14-22-42-46  Kontrolltagning Sprintstafetten. Foto: Stina Loman

Långdistansen var roligare än jag väntat mig. Jag hade föreställt mig idel grönområden och massvis med taggbuskar, och visst, det fanns såklart väldigt mycket grönområden och taggbuskar men det var ändå bra, gav vägval och roliga banor. Dessutom testades ett nytt koncept med parstart och gafflat redan från första kontrollen. I och med att vi sällan eller aldrig sprungit något liknande så var det svårt att säga på förhand hur det skulle fungera rent praktiskt, om det skulle bli klungor eller om det räckte för att sprida ut löparna. Och även här var jag positivt överraskad, även om jag och Anna som startade samtidigt kom ihop så var det inte stora klungor och det gällde fortfarande att sköta sin egen orientering större delen av banan.

foto-2016-10-15-21-50-24
Vid första kontrollen på långdistansen. Foto: Stina Loman

foto-2016-10-15-22-16-45
Foto: Stina Loman

Världscupsåret avslutades med en sprint i centrala Aarau. Lite äldre stadskärna med en del höjdskillnad ner till floden men i övrigt en flack stad. Som alltid kul att springa sprint i Schweiz, stämningen på arenan var på topp och även om jag inte är helt nöjd med loppet, framförallt inledningen så gjorde jag mycket rätt också. Dessutom hade jag mycket kraft kvar på slutet och kunde öka farten där, det är alltid en härlig känsla! Det känns roligt och motiverande att få ha avslutat året med en så härlig känsla från denna helg. Energi och pepp att ta med sig in i de mörkare månadernas grundträningsperiod!

foto-2016-10-16-14-25-02
Foto: Elin Månsson

foto-2016-10-16-20-05-41
Foto: Remy Steinegger

DCIM102GOPROGOPR0074.

Några veckor tidigare var det landslagsläger i Estland med bland annat det här gänget som var taggade att få springa OL-intervaller i tallheden. Foto: Anna Bachman

foto-2016-10-10-10-11-37Vi kom 5:a på 25-manna! Grymt kul och så stolt över alla dessa prestationer!

Ta hand om varandra där ute!

/Lilian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*