Åskådarplatsen

Semestern är slut och jag är tillbaka på jobbet som doktorand på Chalmers. Det känns som att jag sakta men säkert börjar komma in i arbetet, komma igång med forskningen och känna mig mer trygg i vad jag faktiskt ska hålla på med. Jag är tämligen oerfaren på hur det brukar vara i och med att detta är min första riktiga anställning så jag vet inte om det alltid brukar ta så här lång tid att komma någorlunda in i ett nytt jobb? Men jag kan gissa att det oftast tar lite tid, och 4 månader är ju egentligen inte särskilt länge. Hur som helst så känns det ganska bra att vara tillbaka, skönt med rutiner och dagarna blir roligare när jag nu kommit igång lite mer! Efter en strulig sommar med massa sjukdagar (Vad hände? Jag är ju aldrig sjuk??) så har jag äntligen börjat komma igång med träningsperiod igen. Perioden juni-juli skulle ju egentligen ha bjudit på en grundträningsperiod på 6-7 veckor innan O-ringen och student VM, men det kom jag egentligen aldrig igång med då det var två sjukdomsperioder som ställde till det. Trots det fanns det mycket i kroppen till både O-ringen och student VM, mycket mer än jag kunde ana. Men efter det har det känns som att jag tömde alla mina reserver av ”bra form”. Känslan är att vara tillbaks på ruta ett, vilket såklart inte är sant men det finns så mycket tankar som snurrar när allt inte går enligt plan. Som tur är så snurrar tankarna fort och efter bara dryga veckan av bra träning igen så känns det toppen. ”Träningsberoendet” är tillgodosett och endorfinerna sprutar, härligt att vara igång igen! Drygt tre veckor kvar till SM och det känns skönt att jag har ytterligare tid på mig att träna.

I helgen åkte jag norrut för att följa VM på plats i Strömstad. Att det blev en helg i husvagn med fina vänner, träning, bad och god mat var verkligen en höjdare. Och det var riktigt kul att följa VM på plats. Spännande och bra arrangemang med fin stämning på arenan. Jag tror det var första gången i senior-ålder som jag följde en internationell tävling på plats men vid sidan av, utan att själv vara med i det svenska laget. Lite konstig känsla men också ganska avslappnat. Men jag saknar att inte vara med själv, både att springa tävlingarna såklart men kanske framförallt att få vara med laget och göra hela förberedelserna tillsammans. Det är så roligt! Jag gjorde vad jag kunde i alla fall och försökte heja så mycket jag bara kunde under sprinten och sprintstafetten. Imponerande prestationer gav både guld(Jerker) och brons(Stafetten) till Sverige.

Jag kan ju ärligt säga att det inte blev särskilt mycket gjort på jobbet igår (tisdag) eftermiddag heller, så spännande att följa medeldistansen! Jag kunde inte slita mig en sekund från sändningen. Och att det blev guld där också!(Tove) Jag tycker produktionen och SVT med Jakob Hård och Mats Troeng i spetsen sköter sändningen galant. Men så är jag också väldigt insatt i sporten.. Hoppas det är enkelt och lätt att förstå även för en novis! Så om ni skulle ha missat att titta på sändningarna på SVT så kan jag verkligen rekommendera dem, imorgon efter lunch drar det igång igen! Och sen avslutas det med stafetterna på lördag. Titta och följ!

Foto 2016-08-20 00 09 59

Middag vid havet

Foto 2016-08-21 08 54 02

Bohuslän

Foto 2016-08-17 20 54 58

Solnedgång på västkusten

Kram
Lilian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*