Jag brukar bjuda min hund på chips
Krydda med din älsklingskrydda och bjud din älsklings husdjur på chips.
Min hund älskar verkligen chips och står bredvid mig varje gång jag ska grädda chips.
I affären finns det chips i alla smaker och former och ibland vet man inte vad man vill ha. Eller så har dom blandat två kryddor och du vill inte ha den ena. Så varför inte göra egna chips i ugnen istället för att fritera dom ?!
- ca 5 fasta potatisar
- 2-3 msk solros- eller rapsolja
- flingsalt
Om du hittar potatis med fint skal tycker jag du ska behålla det kvar. Annars kan du skala dom.
Skiva potatisarna tunt gärna med en mandolin så du får dom extra tunna och fina.
Låt skivorna ligga i vattnet i cirka 15 minuter.
Sätt ugnen på 150°C på varmluftsfunktionen.
Torka potatisen lätt med hushållspapper eller handduk. Lägg dem i en bunke och ringla över olja och lite salt. Vänd runt med händerna så att alla skivor får olja och salt på sig.
Lägg ut skivorna på plåtar med bakplåtspapper. Låt torka i ugnen i 10-15 minuter eller tills chipsen är krispiga och lagom gyllenbruna. Låt svalna och smula eventuellt över mer flingsalt.
Vill du ha dillchips gör du enligt ovan men klipper lite färsk dill över skivorna innan dom ska in i ugnen.
Och om du vill ha lökchips gör du också enligt ovan och strör lökpulver och maler svartpeppar över skivorna.
Nått som också är populärt nu är salt- och vinägerchips. Då droppar du vitvinsvinäger när chipsen är klara.