Okategoriserade

Smutsigt strykjärn

Tips på rengöring

i helgen började jag gå igenom lite dukar och gardiner som jag brukar använda under julen. Jag brukar skölja upp dom lite för att det ska lukta rent och fräsch när man hänger eller lägger fram dom. Det tråkiga är att stryka, men framför tv’n så går det ganska snabbt. Men jag upptäckte att jag hade ett smutsigt strykjärn.

Tänk på att om du ska stryka allt som tillhör hunden behöver du skydd där emellan så att du inte skadar allt som tillhör själva hunden. Det kan tex vara som nedan öronskydd för hunden. Fast detta är hörselskydd för din hund som du då och då behöver tvätta för ni vet ju hur hundar är.

Strykjärn

Man vill ju inte att smutsen ska fastna på det man ska stryka för då är det bara att börja om från början. Och det finns faktiskt en hel del trix för att rengöra ditt strykjärn. Det kan tom vara bra att göra ibland för det kan fastna kladd som du inte ser.

Om du har ättika hemma kan du blanda en matsked med en matsked vatten och sen rengör du försiktigt med en trasa.

Bakpulver har dom flesta hemma och du blandar bara lika delar bakpulver och vatten till en gegga. Sen gnuggar du ytan på strykjärnet med en trasa och torkar av med en fuktig trasa.

Nått som du ska vara försiktig med är stålull. Alla strykjärn tål inte stålullen. Men gör den det så ska du värma upp strykjärnet ordentligt. Dra ut kontakten och låt svalna så pass mycket så du inte bränner dig och gnuggar bort smutsen med din såll eller Svinto som många säger också. Sen torkar du av ytan med en trasa,

Jag kan skriva fler förslag egentligen, men dom tre ovan är på dom vanligaste sakerna som du kanske har hemma.

Min strykning blir ikväll framför tv’n och en bra film.