Okategoriserade

Friskt och läskande med vattenmelon när du har promenerat med hunden!

Finns det något mer friskt och läskande än vattenmelon?

Tänk dig en hel dag med promenad för att rasta hunden då blir man trött och törstig. Då kan du passa på att köpa en vattenmelon för att koppla av. Kanske kommer hunden vilja smaka en bit av den också. Men det finns andra fördelar med vattenmelon också, och idag finns det tillgång till vattenmeloner i många butiker nästan året runt.

Melon kan lindra dina muskler

Om du äter vattenmelon eller vattenmelonjuice en timme före du ska träna kan du förhindra ömma muskler dagen efter.

Det beror på att melonen är rik på aminosyra som hjälper blodkärlen att slappna av. Den förbättrar din blodcirkulation också. Men då krävs det väldigt stora mängder av melon.

Vattenmelon innehåller 90 procent vatten. Och en skiva vattenmelon på ca 300 gram innehåller en tredjedel av det rekommenderade intaget av A- och C-vitamin.

Hur vet du vilken melon du ska köpa ?

När du är ute i butik och vill köpa din vattenmelon beter sig folk lite olika när dom tittar och ska köpa melon. Här kommer några tips du ska göra för att få en bra melon.

Skalet på melonen ska vara oskadat. Om skalet är skadat eller har bruna fläckar kan fruktköttet också vara skadat. Men är fläckarna av spindelnätsliknande mönster så betyder det att blomman pollinerats mycket, vilket innebär sötare frukt.

Vrid på melonen och titta efter en stor gul fläck! Fläcken visar hur vattenmelonen låg när den växte och desto gulare den är desto mer mogen. Du ska alltså inte köpa dom med ljusgula nästintill vita fläckar.

En mogen vattenmelon har också en torkad och grönbrun stjälk. En grön stjälk betyder att den inte är mogen än.

Vill du ha en sötare melon ska du köpa dom som är mer runda, dom avlånga är mer vattnigare.

Sen har vi det där som många gör ; man knackar på skalet. När du knackar på skalet ska det låta dovt och ihåligt. Då är den mogen. Den ska också kännas tung. Tar du upp en stor melon som du tror kommer kännas jättetung och så känns den lätt kan det vara så att köttet i melonen har torkat ut.